WO 2 - lekkerkerkdoordetijd

menu
keuze menu
Ga naar de inhoud
Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog
 
Dit is de titel van een zojuist verschenen publicatie van de Historische Vereniging Lekkerkerk door de Tijd, en  gaat over hoe inwoners van ons dorp de oorlog beleefden.
 
De redactie van Lekkerkerk door de Tijd is op zoek gegaan en presenteert in dit boek tweeëntwintig bijzondere verhalen en één gedicht over Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog. Het zijn verhalen die hun sporen nalieten.
 
Zoals met de eerder publicaties hebben de auteurs zich weer geheel belangeloos ingezet om de geschiedenis van ons dorp vastteleggen. Meer nog dan de eerdere publicaties van Lekkerkerk door de Tijd wordt een beladen periode van het verleden vastgelegd, dat 75 na dato nog geenszins aan actualiteit heeft ingeboet.
 
Dit fraaie maar vooral boeiend geschreven boek in formaat van 17 x 24 cm. met 228 bladzijden is vanaf heden voor € 16,= verkrijgbaar in de boekwinkel WMW Sanorma, Raadhuisplein 47 te Lekkerkerk.
 
De Oudheidkamer van Lekkerkerk door de Tijd (op de 1ste verdieping van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Poolmanweg) is de tweede zaterdag van de maand van 14,00 tot 16,00 uur geopend. In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding is er nu een serie foto’s te zien van de allegorische optochten die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog één keer in de vijf jaar werden georganiseerd door de Oranjevereniging Oranje Nassau. Zeker een bezoek waard (maar hou ook hier 1.5 m. afstand). U kunt er tevens van de gelegenheid gebruik maken het boek Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog aan te schaffen. Voor leden van de Historische Vereniging Lekkerkerk door de Tijd, is de prijs € 12,50. Voor niet-leden 16,00 euro.
 
U kunt daarvoor ook contact opnemen met Anje Tiggelman anjetig@gmail.com of tel 0180 662170 om een andere afspraak te maken.
 Wilt u het boek per post ontvangen dan kunt u contact opnemen met Jan Lingen, de beheerder van het boekenfonds, lingen@wxs.nl of 0180 665607. Er komt dan wel 5 euro portokosten
Terug naar de inhoud