redactie - Lekkerkerk door de Tijd

menu
keuze menu
Ga naar de inhoud

Redactie

De redactiecommissie van Lekkerkerk door de Tijd verzorgt de publicaties van de vereniging. Daaronder vallen de boeken, maar soms ook korte artikelen in het Tijd-Schrift.

Lange tijd heeft de redactiecommissie bestaan uit de leden Willem Hoogerdijk, Herman Roest en Cor Schilt. Ze kregen daarbij hulp van het bestuurslid Maartje van Limborgh.

In 2006 is Maartje overleden en rond dezelfde periode nam Herman Roest afscheid. In 2009 is hij overleden. Cor Schilt heeft in 2013 afscheid genomen.

Daarna heeft de redactiecommissie enige tijd bestaan uit Willem Hoogerdijk, Peter de Knegt, Gonnie Tuijl en Ada Ooms. Aangevuld met wederom een bestuurslid: Anje Tiggelman. Deze redactie heeft twee boekjes geschreven: “Sebastopol” en “Waffere en andere Lekkerkerkse verhalen”.

Zonder Cor Schilt kwam ook nog “Slijk, Schuwacht en de Burgemeesters” uit. In 2006 nam Gonnie Tuijl afscheid. Daarna is nog “Wat ooit was: ‘t Gebouw en de Joodse gemeenschap in Lekkerkerk” uitgebracht.

Het meest recente boek stamt uit 2020 en heeft als titel “Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog”. Inmiddels heeft Peter de Knegt wegens omstandigheden geleidelijk afscheid genomen van de redactie.

Zou u het leuk vinden mee te werken aan nieuwe uitgaven, neem dan contact op met Anje Tiggelman en mogelijk vindt u een plekje in de redactiecommissie. Overigens zijn alleen “Waffere” en “Wat ooit was: ‘t Gebouw en de Joodse gemeenschap in Lekkerkerk” nog leverbaar. Benader hiervoor Gert de Boom of kom langs in de Oudheidkamer. Mogelijk treft u daar ook nog één van de laatste exemplaren van ““Slijk, Schuwacht en de Burgemeesters”.  

Een kleine redactie bestaat uit de leden Rijk en Anje Tiggelman. Zij stellen het verenigings tijdschrift samen dat drie keer per jaar uitkomt. Daarin staan uitnodigingen voor ledenvergaderingen en de excursie en andere mededelingen van het bestuur, maar ook enkele verhalen over Lekkerkerk of Lekkerkerkers.


Terug naar de inhoud