kunstwerken1 - Lekkerkerk door de Tijd

menu
keuze menu
Ga naar de inhoud


PERSBERICHT

Onderwerp   Gemeente Nederlek draagt kunstwerk en modelboot over aan ‘Lekkerkerk door de tijd’
Kenmerk   1015
Datum   18-03-2010
Van   J. Koning
Informatie   0180-667797, j.koning@nederlek.nl

Gemeente Nederlek draagt kunstwerk en modelboot over aan ‘Lekkerkerk door de tijd’

Nederlek. Op 24 februari zijn twee werken, die in het gemeentehuis waren opgesteld, overgedragen aan de historische vereniging ‘Lekkerkerk door de tijd’ met ondertekening van twee bruikleenovereenkomsten. Het kunstwerk “De macht van Den Haag” en het houten model van de Lekboot nummer 6 zijn in bruikleen gegeven voor een tentoonstelling in de Oudheidskamer van ’t Kruisgebouw.

Het kunstwerk van de heer Ros is gemaakt tijdens de herindelingsperiode van de toenmalige gemeenten Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Het kunstwerk beeld een vuist uit die het gemeentewapen van Lekkerkerk in elkaar deukt. De boot is een gebouwd model van de Lekboot die hier vroeger over de rivier voer. Dit model is gebouwd volgens originele tekeningen door de heer J. van der Ent.

De lekboot en het kunstwerk zijn door de gemeente Nederlek in bruikleen gegeven aan de Historische vereniging ‘Lekkerkerk door de tijd’. Zij hebben de mogelijkheid om de beide werken goed te kunnen tentoonstellen en deze in een juiste historische context te kunnen plaatsen.

De tentoonstellingsruimte in ’t Kruisgebouw aan de Poolmanweg 11, is iedere tweede zaterdag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Via een verzoek bij een bestuurslid kan van deze tijd worden afgeweken (zie ook www.lekkerkerkdoordetijd.nl)


Terug naar de inhoud