boeken - Lekkerkerk door de Tijd

menu
keuze menu
Ga naar de inhoud
De onderstaande boeken zijn door ons de afgelopen jaren uitgebracht:
 
2020 - Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog

Over de Tweede Wereldoorlog is al veel verteld. Dit boek gaat over hoe inwoners van ons dorp de oorlog beleefden.
Hoe verging het Lekkerkerkers over de hele wereld. In Lekkerkerk, maar ook in Oost-Europa en Nederlands-Indië. Zij die moesten schuilen voor bombardementen.
Op de vlucht, als gevangene of als militair. Wat waren de ervaringen van mannen die in Duitsland werkten. Of zij die verder gingen in hun steun aan de bezetter.
De redactie van Lekkerkerk door de Tijd is op zoek gegaan en presenteert in dit boek tweeëntwintig bijzondere verhalen over Lekkerkerkers in de Tweede Wereldoorlog.

Zie ook de aankondiging in Het Kontakt: https://www.hetkontakt.nl/krimpenerwaard/227344/boek-over-lekkerkerkers-in-de-tweede-wereldoorlog.                  

Helaas is het boek reeds uitverkocht.

 
2017 - Wat ooit was: ‘t Gebouw en de Joodse Gemeenschap in Lekkerkerk
 
Nieuwe verhalen van de redactiecommissie van de historische vereniging Lekkerkerk door de Tijd.
Een verhaal van en over betrokkenen bij het in 2011 afgebroken ‘t Gebouw, waar vriendschappen begonnen zijn en velen een goede  herinnering aan hebben.
En een boeiende zoektocht naar de joodse bevolking in Lekkerkerk in de 19e en begin 20e eeuw. Een opvallende groep die vele sporen heeft achtergelaten.
Een onmisbaar boek voor iedereen die van geschiedenis houdt, of van Lekkerkerk of van allebei.
 
                                            
Nog verkrijgbaar in de Oudheidkamer of via Gert de Boom.
 

2014 - Slijk, Schuwacht en de Burgemeesters

Een nieuwe verhalenbundel van de redactiecommissie van de historische vereniging Lekkerkerk door de Tijd. Deze keer geen verzameling korte verhalen, maar drie lange, die geen andere overeenkomst hebben dan dat ze alle drie de moeite van het lezen meer dan waard zijn.
Een boeiende biografie van alle burgemeesters die Lekkerkerk in de loop der tijden gekend heeft, de gedenkwaardige geschiedenis van zomaar een huis in Schuwacht  en zijn bewoners, en een goed doortimmerd verhaal over het eeuwenoude familiebedrijf Slijk, dat zijn naamgevers reeds lang heeft overleefd.
 
                                              

Nog verkrijgbaar in de Oudheidkamer of via Gert de Boom (Op=Op!)
  
2010 - Waffere en andere Lekkerkerkse verhalen

Hebt u altijd willen weten hoe groot de Groote Boer nu eigenlijk echt was? En wist u dat er in de loop van de eeuwen maar liefst 15 chirurgijns en 25 artsen in Lekkerkerk hebben gepraktiseerd? Dat Herman de Man in zijn boeken Lekkerkerk vier keer heeft genomen, waarbij echter bleek dat hij het met de waarheid niet zo  nauw nam? Dat veel Lekkerkerkers nog steeds prachtige herinneringen hebben aan de roemruchte Lekboot?
Na het grote succes van het boekje “Sebastopol en andere Lekkerkerkse verhalen” heeft de redactiecommissie van Lekkerkerk door de Tijd een nieuw boekje geschreven met 18 waargebeurde historische verhalen uit en over het dorp.
 
                                                 
Nog verkrijgbaar in de Oudheidkamer of via Gert de Boom.
 
22009 - Sebastopol en andere Lekkerkerkse verhalen.

Wist u dat Lekkerkerk wellicht 20 jaar ouder is dan altijd werd gedacht? Dat de aanleg van de Lange Stoep destijds 15 gulden kostte en dat de stenen muur aan de Voorstraat daar al 248 jaar staat? Dat er ooit op een buitendijks stukje grond in Opperduit een paar ter dood veroordeelde veedieven aan een galg hebben gebungeld?
Deze verhalen en nog veel wetenswaardigheden zijn verzameld en opgeschreven door de redactiecommissie van de historische vereniging Lekkerkerk door de Tijd.
 
 

Helaas is dit boek uitverkocht.
Terug naar de inhoud