aanmelden 2022 - lekkerkerkdoordetijd

menu
keuze menu
Ga naar de inhoud
Excursie Historische Vereniging ‘Lekkerkerk door de Tijd’ naar Oudenbosch en Bergen op Zoom op zaterdag 27 augustus 2022.
Aanmelden: zie formulier onderaan deze pagina
In de vooraankondiging in ons vorige Tijdschrift hebben we, na een onderbreking van 2 jaar wegens coronaperikelen, toch de stoute schoenen aangetrokken en weer een excursie gepland. Zoals gebruikelijk plannen om 8.30 uur vanaf de Burgemeester van der Willigenstraat bij het gemeentehuis te vertrekken.
 
Dit keer willen we onderweg Oudenbosch bezoeken. Na de gebruikelijke koffie met gebak in Villa D’este, bezoeken we, onder leiding van enkele gidsen, de Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara. Deze Rooms Katholieke basiliek stamt uit 1867, en de bouwstijl werd geïnspireerd op de Sint-Pieters Basiliek in Rome.
 
Aan het einde van de morgen vervolgen we onze weg naar Bergen op Zoom. De bus zet ons af bij de Lievevrouwepoort/Gevangenpoort. Via een korte wandeling door de Lievevrouwestraat komen we bij Het Markiezenhof, waar een lunch geserveerd is in de tuinkamer van het museum, met uitzicht op de Franse tuin. Een waarlijk sublieme locatie.
 
Na de lunch zal in verschillende groepen o.a. een bezoek worden gebracht aan het museum Het Markiezenhof. Het Markiezenhof (bouwjaren 1485-1514) is het vroegere stadspaleis van rijke families en markiezen van Bergen op Zoom in de periode van einde 15de eeuw tot zowat halfweg 18de eeuw, meteen ook het oudste stadspaleis van Europa.
 
Tevens wordt onder leiding van enkele gidsen groepsgewijs een bezoek gebracht aan het Oude Stadhuis op de Grote Markt, alsmede aan de Sint Gertrudiskerk. Tussendoor is nog een theepauze ingelast in het museumcafé.
 
Hopende dat een ieder van dit met zorg samengestelde programma zal hebben genoten, hopen we omstreeks 17.15 uur de thuisreis weer te aanvaarden, waar we omstreeks 18.30 uur hopen te arriveren.
De kosten zijn € 57,50 pp. te storten op rek.nr. NL22 RABO 0335 7606 00  tnv penningmeester Lekkerkerkdoordetijd
Daar wij vrijwel alle kosten vooraf moeten voldoen, kan er geen recht ontleent worden aan  een eventuele gehele of gedeeltelijke restitutie van de reissom, als u door welke reden dan ook uiteindelijk verhinderd bent om mee te gaan.
Terug naar de inhoud