75 jaar vrede - Lekkerkerk door de Tijd

menu
keuze menu
Ga naar de inhoud
   

We vieren dit jaar 75 vrijheid.
 
Daarom hebben we in Lekkerkerk een fototentoonstelling gemaakt van optochten, die ter ere daarvan in ons dorp werden gehouden.
Al 75 jaar geleden, toen de Tweede Wereldoorlog net achter de rug was, werd er op de verjaardag van koningin Wilhelmina op 31 augustus 1945 een optocht in Lekkerkerk gehouden. Van die optocht zijn veel mooie foto’s van C.A. den Oudsten bewaard gebleven.
Daarna werden die optochten één keer in de vijf jaar op 5 mei gehouden als de vrijheid officieel werd gevierd. Van een groot aantal van deze allegorische optochten werden foto’s bewaard, die door amateurfotografen waren gemaakt. Op onze expositie kunt u een aantal foto’s zien uit de collectie van Riet de Heer uit 1970. En ook van Anje Tiggelman uit 1980, toen het thema 700 jaar Lekkerkerk was. Van de jaren daarna mooie foto’s van Jan Klerk, Ruud de Wolf en enkele anderen.
                                  
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in de Oudheidkamer ’t Kruisgebouw op Poolmanweg 11 in Lekkerkerk vanaf 8 februari op de tweede zaterdagmiddag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur en ook op verzoek,  via Anje Tiggelman anjetig@gmail.com of telnr 180 662170 of eventueel via andere bestuursleden.
Terug naar de inhoud