open mon.dag - lekkerkerkdoordetijd

Webbeheer: Pim v.d.Berg
Welkom op de site van
Ga naar de inhoud
Open Monumentendag in Lekkerkerk op zaterdag 14 september 2019
Tijdens de Open Monumentendag gaan er in heel Nederland duizenden monumenten gratis open voor publiek. Naast de opengestelde monumenten zijn er tal van activiteiten. De organisatie is in handen van de Stichting Open Monumentendag en 330 gemeentelijke comités. De Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days, die in bijna vijftig landen van Europa in september gehouden worden
De historische vereniging “ Lekkerkerk door de tijd “ is één van de gemeentelijke comités en heeft aan de hand van het landelijk thema “Plekken van plezier” het volgende  programma samengesteld.
In de oudheidkamer van de historische vereniging, Poolmanweg 11, is een kleine tentoonstelling over het het jaarthema ingericht, en verder kunt u daar rondsnuffelen in de vele fotoboeken en ander historisch materiaal.
Zoals ieder jaar is ook de Grote of Johannes kerk, Kerkplein 4 weer open. U kunt daar o.a. de doopboeken vanaf 1792 inzien en het oude torenuurwerk en de gevangeniscel bezichtigen. In de kerk en ’t Kruisgebouw zijn ook de boeken van de historische vereniging en van de kerk te koop.
Een stukje verder, in Opperduit 14, is het inmiddels bekende oorlogs- en landbouw museum “De Vrijheid” weer te bezichtigen. De familie Ooms heeft ook dit jaar niet stil gezeten en het museum uitgebreid met gereedschappen uit lang vervlogen tijden.
De Rabobank organiseert deze dag weer wandel en fietstochten. Als u daar aan deelneemt en aangeeft dat u dit doet voor de Historische vereniging Lekkerkerk door de tijd dan steunt u financieel de vereniging. Onze deelnemerscode is 74.
“t Kruisgebouw, de kerk en het museum in Opperduit zijn van 10.00 tot 16.00 uur geopend.
</